ΓΓΚ (Αρχική) Κοινοποιήσεις Rapex
Κοινοποιήσεις Rapex - RAPEX-Κοινοποιήσεις Μη Ασφαλών Προϊόντων

RAPEX - σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για μη ασφαλή προϊόνταΤο RAPEX είναι το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μη ασφαλή καταναλωτικά προϊόντα (εξαιρούνται τρόφιμα, φαρμακευτικές και ιατρικές συσκευές, που καλύπτονται από άλλους μηχανισμούς).

Βοηθά στη γρήγορη ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στα κράτη μέλη, σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για να προλάβουν ή να απαγορεύσουν τη διακίνηση ή χρήση προϊόντων που εμπεριέχουν κίνδυνο ή πιθανό κίνδυνο σχετικά με την υγεία ή ασφάλεια των καταναλωτών. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης Rapex, διαβάζοντας το σχετικό άρθρο.

Εδώ θα βρείτε όλες τις κοινοποιήσεις RAPEX για μη ασφαλή προϊόντα από Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαϊκές ανακοινώσεις (που περιλαμβάνουν προϊόντα από όλες τις χώρες) είναι χωρισμένες σε κατηγορίες ανά έτος. Οι ανακοινώσεις που αφορούν αποκλειστικά προϊόντα που που εντοπίστηκαν από ελέγχους στην Ελλάδα, βρίσκονται στην κατηγορία "Κοινοποιήσεις Rapex από Ελλάδα".

Για τις κοινοποιήσεις μετά την 23η Εβδομάδα του 2013 μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στην ενότητα "Δελτία Τύπου" της ιστοσελίδας μας, στις ανακοινώσεις με τίτλο "δημοσίευση εβδομαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για μη ασφαλή προϊόντα του συστήματος RAPEX"