Δελτίο τύπου της 03-06-2005

Δελτίο τύπου της 03-06-2005, σχετικά με ανάκληση κεραμικών πλατώ εστιών ΤΕΚΑ.

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2005

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Ανάκληση κεραμικών πλατώ εστιών ΤΕΚΑ

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή πληροφορήθηκε από την ΤΕΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ανάκλησης κεραμικών πλατώ εστιών.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ελαττωματικό εξάρτημα που προμηθεύτηκε η παραγωγός “Teka” στο εργοστάσιό της στη Γερμανία, δεν εξασφαλίζει την απόλυτη και σταθερή συγκόλληση του κεραμικού κρυστάλλου με την μεταλλική βάση των ηλεκτρικών εστιών και ως εκ τούτου υπάρχει περίπτωση να αποκολληθεί από αυτήν και ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε ηλεκτρικά καλώδια.

Το πρόβλημα αφορά συνολικά το πολύ 82 τεμάχια κεραμικών πλατώ εστιών μπιζουτέ των τύπων:

Η.186 – GK-60.1 Κωδ.Εργοστ.(077365) Ημερ.Παραγωγής FD841111(11/11/04)gFD850420(20/04/05)

H.188 – GK-60 Z2  ««   ««       (077366)         ««  ««            FD841116 (16/11/04)gFD850421(21/04/05)

H.189 – GK 60ZB  ««   ««        (077368)         ««  ««            FD850208 (08/02/05)gFD850422(22/05/05)

που δεν έχουν χειριστήριο αλλά συνδέονται με εντοιχιζόμενες κουζίνες Teka κάτω από το πάγκου. Τα 82 αυτά τεμάχια φέρεται ότι έχουν διατεθεί στην Ελληνική Αγορά μεταξύ 16/11/04 & 25/05/05.

H ΤΕΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ  προτίθεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση των κεραμικών πλατώ εστιών που θα εντοπισθούν με το συγκεκριμένο πρόβλημα, μετά από εξέταση της κάθε μονάδος.

Παρακαλούνται όσοι έχουν αγοράσει πλατώ εστιών από τους ανωτέρω τύπους στο χρονικό διάστημα από 16/11/04 μέχρι 25/05/05 να μην το χρησιμοποιούν και να επικοινωνήσουν επειγόντως με τα τηλέφωνα της  ΤΕΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.: 210 - 9760283 & 210 – 9712514, ώστε να κλείσουν ραντεβού για έλεγχο του πλατώ εστιών, στον τόπο που αυτό είναι εγκαταστημένο.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επιθυμεί να ευχαριστήσει και να συγχαρεί δημόσια την εν λόγω εταιρεία για την πολύ καλή συνεργασία και τη διάθεσή της να εφαρμόσει κατά τα γράμμα τις υποδείξεις των υπηρεσιών μας.