ΓΓΚ (Αρχική) Δελτία Τύπου 2017 - Δελτία Τύπου

2017 - Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου για ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τη διακίνηση/εμπορία πετρελαίου θέρμανσης και καυσόξυλων.

firewood Ενόψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει τους καταναλωτές για τη διακίνηση/εμπορία πετρελαίου θέρμανσης και καυσόξυλων. Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου.

Δελτίο Τύπου για ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τις συναλλαγές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

SOCIAL MEDIA Η Γενική  Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μετά από εκτεταμένη έρευνά της επί καταγγελιών καταναλωτών που προχώρησαν σε συναλλαγές από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα μέσω του facebook, διαπίστωσε παράνομες και παραπλανητικές πρακτικές από προφίλ που εμφανίζονται ως προμηθευτές και καλούν τους καταναλωτές να καταβάλλουν χρηματικά ποσά για την αγορά αγαθών, χωρίς ωστόσο, είτε να τους παραδώσουν τα αγαθά αυτά, είτε να παραδίδουν αγαθά άλλα από τα παραγγελθέντα ή απομιμητικά / ελαττωματικά χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου.

Επιβολή προστίμου ύψους 60.000 ευρώ στην εταιρεία «DEALBER I.K.E.»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης γνωστοποιεί την επιβολή προστίμου ύψους 60.000 ευρώ στην εταιρεία «DEALBER I.K.E.» που εδρεύει στην Καλλιθέα για παραβίαση των διατάξεων περί Προστασίας Καταναλωτή και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά.

Δελτίο Τύπου για Πρόστιμα από παραβιάσεις καταναλωτικής νομοθεσίας για το 2016

H Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή επέβαλε κατά το έτος 2016 χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 1.156.000 ευρώ. Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου:
Συνημμένα:
Λήψη αυτού το αρχείου (DT_XRHMATIKA PROSTIMA_GGEPK_01.02.2017.pdf)DT_XRHMATIKA PROSTIMA_GGEPK_01.02.2017.pdf[ ]274 Kb

Δελτίο Τύπου για τα πρόστιμα από ελέγχους αγοράς 2016

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανακοινώνει ότι μέσω της Διεύθυνσης Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας της Αγοράς Προϊόντων και Υπηρεσιών της Γ.Γ., διενεργήθηκαν συνολικά για το έτος 2016, 6.690 έλεγχοι σε επιχειρήσεις, από τους οποίους προέκυψαν 608 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 787.000 ευρώ. Δείτε αναλυτικά στοιχεία για τα πρόστιμα στο σχετικό δελτίο τύπου:
Συνημμένα:
Λήψη αυτού το αρχείου (DT_PROSTIMA 2016_31.01.2017.pdf)DT_PROSTIMA 2016_31.01.2017.pdf[ ]366 Kb

Σελίδα 1 από 2