ΓΓΚ (Αρχική) Ενημερωτικά Έντυπα

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή - Ενημερωτικά Έντυπα

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των καταναλωτών, προετοιμάζει και δημοσιεύει έντυπα με χρηστικές οδηγίες και συμβουλές. Οι εκδόσεις της ΓΓΚ, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για διάφορες δραστηριότητες.

Τα έντυπα μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας σε ηλεκτρονική μορφή ή να τα προμηθευτείτε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στη διεύθυνση: Πλ. Κάνιγγος, 10181, Αθήνα.Πληροφορίες για τους καταναλωτές σχετικά με τα διαδικτυακά παιχνίδια

Τα σημερινά παιδιά ζουν όλο και περισσότερο σε έναν εικονικό κόσμο! Για την καλύτερη προστασία τους είναι απαραίτητη η ενημέρωση των γονέων για τα διαδικτυακά παιχνίδια και η παρακολούθηση εκ μέρους τους της ορθής χρήσης τους από τα παιδιά τους. Το έντυπο αυτό παρέχει χρήσιμες συμβουλές, προς τους γονείς, για την προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών από την ενασχόληση τους με τα διαδικτυακά παιχνίδια και την αποφυγή ανεπιθύμητων χρεώσεων.

Κατεβάστε το σε ηλεκτρονική μορφή. 

 

Τι να προσέχω όταν αγοράζω διακοπές με χρονομεριστική μίσθωση (time share)

Τι να προσέχω όταν αγοράζω διακόπες με χρονομεριστική μίσθωσηΗ χρονομεριστική μίσθωση είναι ένα ελκυστικό και δημοφιλές σύστημα που σας δίνει τη δυνατότητα διακοπών σε διάφορα μέρη του κόσμου! Όμως, όπως κάθε σύμβαση, μπορεί να κρύβει παγίδες… Το φυλλάδιο αυτό σας συμβουλεύει πώς να τις αποφύγετε μαθαίνοντας τα δικαιώματα σας!

 

Κατεβάστε το σε ηλεκτρονική μορφή

 

Χαρείτε το καλοκαίρι σας με ασφάλεια

Χαρείτε το καλοκαίρι σας με ασφάλειαΤο έντυπο «Χαρείτε το καλοκαίρι σας με ασφάλεια. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για δραστηριότητες και παιχνίδια σε θάλασσα και πισίνα» παρέχει χρήσιμες οδηγίες, κυρίως προς τους γονείς, για την προστασία των παιδιών και των νέων σε δραστηριότητες θαλάσσιας αναψυχής.

Κατεβάστε το σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Σχεδιάζετε να ταξιδέψετε;

Σχεδιάζετε να ταξιδέψετε;Έκδοση νέου ενημερωτικού εντύπου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή με τίτλο «Σχεδιάζετε να ταξιδέψετε; Ενημερωθείτε σωστά για τη διαμονή σας». Το έντυπο, το οποίο είναι γραμμένο στα ελληνικά και αγγλικά, απευθύνεται στους Έλληνες καθώς και αλλοδαπούς επισκέπτες της χώρας μας και αποσκοπεί στην παροχή χρήσιμων συμβουλών σχετικά με όλα όσα ο καταναλωτής οφείλει να προσέχει όταν σχεδιάζει να διαμείνει σε ξενοδοχείο.
 
Κατεβάστε το σε ηλεκτρονική μορφή.
 

Κατευθυντήριες Οδηγίες του ΟΟΣΑ για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις

Κατευθυντήριες Οδηγίες του ΟΟΣΑ για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις Η Ελλάδα είναι μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Οι Οδηγίες αποτελούν συστάσεις, οι οποίες απευθύνονται από τις Κυβερνήσεις που τις υιοθετούν, στις πολυεθνικές επιχειρήσεις, που λειτουργούν στις χώρες τους ή εδρεύουν στις χώρες τους και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Παρέχουν μη δεσμευτικές αρχές και πρότυπα υπεύθυνης επιχείρηματικής συμπερίφορας.

Κατεβάστε τις Οδηγίες σε ηλεκτρονική μορφή.

 
Σελίδα 1 από 6